Brildragers kijk uit voor ufo’s

Brildragers kijk uit voor ufo’s

Neeeééee ik ben niet gek geworden, alleen een beetje teleurgesteld in sommige fotografen. Ik moest laatst een pasfoto maken voor mijn paspoort. In mijn bril was het hinderlijke licht van de flitsparaplu te zien. Ik zei gelijk heel brutaal, die foto moet dus over. Ja duhhh dat dacht ik. Helemaal niet, ik ga deze “foute” foto nog 5 jaar in mijn paspoort tegenkomen. De pasfoto fotograaf wist namelijk niet hoe hij met zijn belichting om moest gaan. Begrijpelijk want het is niet het beroep van deze man, daarbij kan hij toch niet meerdere foto’s maken tot de Ufo er uit is?

Oké, ik ben een perfectionist; als mijn klant mij betaalt voor een perfecte foto, wil ik ook dat de foto perfect is en geen dingen vertoont die er niet hoeven te zijn.

Op sociale profielen kom ik veel “professionele” profielfoto’s tegen, gemaakt door een fotograaf waar nog wel eens die hinderlijke ufo in te zien is. Dit is echter helemaal niet nodig, en met een beetje meer moeite is hij zo weg.

brildragers kijk uit voor ufo's in je bril
Help ik zie een ufo in mijn bril!!

Oplossing 1 (de beste)

Zet degene die geportreteerd wordt voor je en maak een foto met je flitser/flitsparaplu. Kijk naar die foto en als het flitslicht in de bril te zien is, verstel je het licht. Richt het iets meer naar boven of naar de zijkant, zodat de UFO niet meer te zien is.

Oplossing 2 (kan ook)

Lukt het je echt niet om de UFO weg te krijgen shop hem dan weg! Echt, je bent er even mee bezig maar je klant zal je er dankbaar om zijn. Ook wij brildragers willen namelijk een mooie foto van onszelf zonder dat je blik afgeleid wordt door iets wat er niet hoort.

Ben je geen professioneel fotograaf en flits je met een vaste ingebouwde flits, dan zou ik voor oplossing 2 gaan