Het gaat over jou

Perfect op de foto

Over mij

fotograaf Monique Hefti-Sutman

Creatieve meedenker, daadkrachtig, stijlgevoelig, puur, rebbels, en een echte fantaseuse.  Er is niets leukers dan je fantasie de vrije loop te laten en een fotoshoot te bedenken.

Door creatief te zijn kun je de meest geweldige decors voor je klant neerzetten.

Nog steeds met beide benen op de grond laat Monique zien dat je meer indruk maakt door jezelf te zijn in je leven en in je eigen fotoshoot.

Over mij valt veel te vertellen, en soms heb ik ook héél wat te vertellen. Maar genoeg over mij, het gaat tenslotte over jou. Neem vooral contact met me op als je nieuwsgierig bent of als ik iets voor je kan betekenen.

Vanaf de start van haar bedrijf heeft Monique de volgende opleidingen/masterclasses en trainingen gevolgd:

Fotografie

 • Personal mentoring by Meg Bitton, Sandra Bianco, Lisa Holloway
 • Glamourkidz personal mentoring
 • Portretfotografie Karl Bannov
 • Glamourkidz de magie van het licht
 • Basiskennis fotografie

Uiterlijk

 • Kledingstijl
 • Psychologie van Kleur
 • Kleurenstyliste
 • Make-up training

Innerlijk

 • Academie voor coaching & Counseling
 • Psychodrama
 • Shiatsu massagetherapeut
 • Incompany Managementtrainingen

Klanten kiezen voor Monique om haar stijl en haar persoonlijke benadering, die altijd voor een ontspannen sfeer zorgt en de klant in de hoofdrol zet.

2016-Heden

Vanaf 2016 is Monique zich volledig gaan richten op de fotografie. Ze fotografeert het liefste mensen, en heeft een neventak in de agrarische sector. Daarom vind ze het zo leuk dat ze vanaf  2018 ook voor de Boerinnenkalender fotografeert.

2009-2015

Als Imagospecialist is Monique begonnen met voornamelijk de buitenkant van de mens.

De volgende stap was coach, waar ze mensen mocht laten ervaren hoe mooi hun binnenkant is. Toch trekt de fotografie haar meer. Het leuke hiervan is dat je zo veel ervaring heb opgebouwd dat je van achter de camera ziet of iemand op zijn gemak is. Al in de kleinste spierbewegingen ziet Monique hoe ontspannen je bent of niet. Door decors, kleding en accessoires te verzamelen of zelf te maken komt ook haar eigen creativiteit naar boven, en daar krijg ze energie van. Ze wordt helemaal blij als ze voor de klant het perfecte plaatje heeft mogen creëren.

2010-2015 Efforts & Verwenjezelf Life Style Events

Van 2010 tot 2015 is Monique de initiatiefnemer achter de diverse Verwenevenementen in de omgeving van Malden geweest. Hier prijst ze zichzelf gelukkig mee. Ze heeft in deze tijd ontzettend veel mensen leren kennen. Mensen die vol passie van hun hobby hun werk maken, ergens in geloven of uiting geven aan hun eigen creativiteit. Het was voor haar dan ook een moeilijk besluit om te stoppen met de Verwenbeurzen. Je kunt echter geen twee dingen goed doen. In de organisatie van beurzen gaat zoveel tijd zitten die ze niet kan besteden aan haar  fotografie, dat dit de doorslag gaf om te stoppen.

1990-2009 Werkzaam geweest in het Uitzendwezen

“Ja, nog steeds ben ik een uitzend “dier” pur sang. Ik “verbind” graag mensen, hou ervan om contacten te leggen en onderhouden en vind  bedrijfsprocessen nog steeds interessant. De reden dat ik gestopt ben is omdat ik na bijna 20 jaar het tijd vond om mijn eigen creativiteit te ontwikkelen. Nu kom ik niet meer bij een bedrijf om een uitzendkracht voor te stellen maar om de mooiste kanten te laten zien.

Nog meer foto’s van en over mij vind je op de pagina Agrifotograaf