De kracht van een goede blazer

De kracht van een goede blazer

 

Weet jij feilloos een nette en vlotte look te creëren die bij je past , een look die zakelijk classy is maar ook zeker casual goed kan?

Nee??

Ik stel voor dat je dan eens goed gaat kijken naar het materiaal en de snit. De kracht van een goede/passende blazer zit voornamelijk in deze elementen

Als ik bij een fotoshoot kleding en stijladvies geef mag ik meestal wel een blik in de kledingkast van mijn klant werpen.

Het valt mij op dat vooral dames veel kledingstukken hebben, heel veel en vaak hetzelfde. Dunne wijd vallende kleding en grote grove shawls waar je je lekker in kunt verbergen.

Vaak is het een issue om iets passends uit te zoeken voor de geplande fotoshoot. Als fotograaf en styliste wil ik dat je je van je mooiste kant laat zien, en niet dat je je uit onzekerheid verbergt  in een soepel, wijd vallend jasje met dito dikke shawl. Dat gaat ‘m niet worden, we willen jou zien en geen berg kleding

We worden allemaal ouder, ik hoef niemand te vertellen dat je figuur vaak mee verandert met de leeftijd. Was je lijf vroeger (en misschien ben je zo een geluksvogel dat het nu ook nog zo is) lekker strak, dan wordt het allemaal wat losser, misschien wat vetrolletjes hier en daar, een vollere buste of juist niet.

Wijd vallende kleding verhult dit allemaal wel zie ik je denken. Het tegendeel is waar. Wijd vallende kleding laat alles nog meer hangen of zakken. Het toverwoord is passende kleding van een goede snit die bij jouw figuur past. Misschien is dat wel helemaal niet in de mode, maar die laat ik al jaren links liggen. Mode gaat over verkoopcijfers en niet over jouw persoonlijke stijl.

Een goede quality blazer oogt zakelijk altijd oké, je kunt er mee voor de dag komen bij je klanten, en met een shirt eronder kan hij vaak casual ook super staan.

Een stijlvolle vrouw verhult zich niet in wijdvallende kleding, maar heeft een garderobe die bij haar figuur past.

Ik ga natuurlijk nog steeds voor die prachtige fotoshoot van jou en geef je een aantal tips voor een goede look voor blazers waar je van kunt profiteren

  1.  Draag ten alle tijde een passende bh! Passend is als de cupmaat aansluit op je buste, de bandjes goed aangetrokken zijn (perfecte hoogte van je buste is boven je elleboog, en als de omvang niet knelt en geen vetrolletjes laat zien) Wist je dat 75% van de vrouwen dit nog steeds niet weet!
  2. Heb je een grote buste, draag dan diepe halslijnen en open kraagjes. Heb je juist een kleine buste, zorg voor een  bh evt. met voorgevormde cups
  3. Draag een kleur en patroon wat bij je gezicht en lijf past.
  4. Matte stoffen maken slanker. Stugge stoffen met structuur maken dikker
  5. Heb je ronde dijen, zorg er dan voor dat je schouders breder lijken
  6. Heb je een ronde buik/zwaar middenrif, kies voor figuurnaden in het voorpand en een taillering in het zij en achterpand

 

Hier kom je vast verder mee. Als je bij mij een fotoshoot hebt geboekt, nemen wij samen je kledingkast door en ondersteun ik je o.a. met kleur-, make-up en kledingadvies .

Wees tevreden met wie je bent en je unieke uitstraling, pas daar je kleding op aan.

Shoppingtips voor zakelijke blazers:

Cavallero

Claudia Sträter