Uiterlijke verzorging

Bij een fotoshoot laat je uiterlijke verzorging zien dat je goed voor jezelf zorgt

Accessoires: Investeer in goede accessoires. Kies accessoires die bij elkaar passen. Geen zwarte tas bij bruine schoenen.

Geen bloot: Te veel bloot is ‘not done’ bij een zakelijke fotoshoot Een diep decolleté, blote armen, sexy is geen business dresscode, alleen in heel specifieke branches.

Haren: Zorg dat je haren er altijd verzorgd uitzien. Geen uitgroei, een goede coup is heel belangrijk.

Jurk: Hoe simpeler het dessin van een jurk is, hoe meer je de uitstraling er van kunt veranderen door een broche, sjaaltje of ketting.

Kleding: Kleding moet altijd schoon, netjes en passend zijn. Vermijd te strakke kleding.

Prints: draag geen grote prints, strepen of ruiten, deze trekken de aandacht naar je lijf in plaats van je profiel.

Lingerie: Kies je lingerie met zorg en houdt het daarna verborgen: dus toon geen randjes, kantjes of bandjes. Draag altijd een BH, hoe klein de boezem ook is. Kies een goed passende. Een knellende BH veroorzaakt lelijke ‘rolletjes’ onder de armen en bij je decolleté.

Make-up: Onderzoek heeft uitgewezen dat vrouwen met een goede make-up op meer carrière kansen maken dan vrouwen zonder make-up. De vrouw die er fris en natuurlijk uitziet en zo subtiel is opgemaakt dat haar dat werkelijk flatteert wint van vrouwen zonder make-up.

Nagellak: Je mag best een uitgesproken  kleur nagellak dragen. Zorg er wel altijd voor datje nagels er verzorgd uit blijven zien.

Bril: Je bril moet schoon zijn en bij voorkeur goed ontspiegeld zijn.

Sieraden: Sieraden zijn heel belangrijk voor een vrouw. Koop dus geen rommel. Er wordt altijd op de keuze van sieraden gelet. Sieraden zeggen iets over je persoonlijkheid.

Scheren: epileer je wenkbrauwen en laat de bovenlip ontharen.

Huid en tanden: zorg dat je huid niet droog is, gebruik een goede dagcreme (puistjes shop ik weg, bij huidschilfers wordt dat moeilijker) en zorg ervoor dat je tanden schoon zijn.

Sjaals en omslagdoeken: Ontdek wat sjaals voor je kunnen doen. Sjaals kunnen de wat formele kledingstukken interessanter laten lijken. Koop diverse sjaals om met een mantelpak of jurk te combineren. LET OP: sjaals kunnen ook je persoonlijkheid verhullen en dat willen we juist niet in een fotoshoot.

Zomer: Zodra de zon begint te schijnen laten veel vrouwen hun imago in de steek om alles uit te trekken. Blote armen, hemdjes, zomerjurkjes, teenslippers, korte rokken/broeken alles schijnt opeens te moeten kunnen. Neem een voorbeeld aan de mannelijke collega’s en houd je hoofd en kleding zakelijk. Neem je imago en uiterlijk serieus.

Zonnebril: Draag een zonnebril buiten en zoals hij gedragen moet worden. Steek hem niet in het haar.

Zorg vooral dat je goed uitgerust bent en lekker in je vel zit! Dit zorgt vanzelf voor een stralende foto

 

Persoonlijk advies: Een goede uiterlijke verzorging bij een fotoshoot is vrij belangrijk. Foto’s worden van dichtbij gemaakt. Een droge of te vette huid valt op.

Qua kleding raad raad ik vrouwen aan om een blazer of jurk te dragen bij een fotoshoot. Een blazer oogt zakelijker dan een vest of trui.

Prints zoals ruiten, strepen of bloemen leiden de aandacht af van je uiterlijk.

Mijn voorkeur gaat uit naar  mooie unie kleuren met evt een hele kleine print. Je kunt contrast aanbrengen met een blouse of sjaal.

Draag vooral niet teveel make-up, een lipgloss oogt vaak mooier dan lippenstift, maar dat is persoonlijk.

Voel jij je prettig in je gekozen kleding, dan straal je dit ook uit op de foto.

Zie ook kledingtips voor meer tips bij een fotoshoot.

Heb je een fotoshoot bij mij geboekt en twijfel je of je de juiste keuze maakt voor je kleding, bel of mail me dan.