Bij Meg Bitton in Amerika

Bij Meg Bitton in Amerika

In oktober mocht ik deelnemen aan de Masterclass fotografie van o.a. Meg Bitton in Amerika.

Zoals ik al eerder schreef heeft de weg naar deze Masterclass me al zoveel opgeleverd dat ik begon te twijfelen of ik nog wel wat kon leren.

Ik weet nog goed dat ik me hiervoor opgaf. Ik kon mijn geluk niet op om bij deze grote sterren in Amerika een workshop te volgen. Stel je voor, ik bij Meg Bitton, Lisa Holloway en Sandra Bianco op les in Amerika!!! En nu ben ik al weer een maand terug en kijk voor het eerst goed naar de foto’s die ik bij Meg Bitton heb gemaakt.

En ja ik heb geleerd. Niet alleen in deze Masterclass, maar de hele rondreis door de USA heeft mij zo veel gebracht. Als je zonder je man op reis gaat, ben je weer even helemaal op je zelf aangewezen en dat is goed.

Maar terug naar de fotografie want daar gaat dit stukje over. Meg Bitton is een grote ster in en buiten Amerika. Veel van mijn mede cursisten waren dan ook helemaal excited om haar te mogen ontmoeten. Meg is een ster in het kijken. Ze kan van niets iets maken. Ze heeft ons geleerd dat je zelfs in de volle zon de meest prachtige portretten kan maken. Ik heb ontzettend veel opgestoken over het op een simpele manier bewerken van het beeldmateriaal.

Maar de reden dat ik zo lang gewacht heb met het plaatsen van een foto is dat haar beeld mijn beeld niet is. Onderstaande beelden passen niet bij mij, ze voelen niet als beeldmateriaal van mij. Het is voor mij persoonlijk heel erg belangrijk om een stukje persoonlijkheid, eigenheid van de geportretteerde te laten zien. De ogen, de houding of noem het de uitstraling bepalen voor mij een goede foto.

De fotografen hebben hier met modellen gewerkt in kleding die bij de fotografen zelf passen. En daar zit het hem in. Dat maakt dat ze succesvol zijn in wat ze doen. Ze maken portretten die tevens iets over de maker zegt. Ontzettend interessant leermateriaal. Ik ben er namelijk van overtuigd dat ieder portret dat ik maak ook iets over mij vertelt.

Mijn foto’s vertellen hoe ik in het leven sta, hoe ik naar de omgeving of een ander kijk en hoe ik het mooiste uit iemand probeer te halen. Meg heeft daar haar prachtige tutu’s voor en ik, ik schakel mijn kennis van mensen en kleding in om iemand zo mooi mogelijk op de foto te zetten.

Als ik het nog niet wist werd het me nu wel weer op de neus gedrukt. Blijf dicht bij jezelf! Je kunt een ander nog zo bewonderen, maar zijn beweegredenen, gedrag, kleding, ideeën etc zullen nooit jouw beweegredenen zijn. Simpelweg omdat jij bent wie je bent, jij bent gevormd door je eigen opvoeding en levenslessen en dat is wat jou uniek maakt.

Streef er naar om gelukkig te zijn met wie jezelf bent. Leer je eigen unieke en mooie kanten van jezelf te zien en vooral GENIET daarvan. Als je geniet van wie je bent dan komt het geluk ook sneller op je af.

Veel van mijn mede cursisten deden dingen omdat ze dachten dat het zo hoorde. Ik hoor dat ook veel van mijn klanten zeggen. Een veel gehoorde beweegreden is “wat zullen anderen wel van me denken”. Ik kan alleen maar zeggen laat dat los! Je weet nooit hoe een ander over je denkt. Daarbij kan de volgende ander wel weer heel anders over je denken. Haha snap je hem nog, ik wordt filosofisch!!

meg bitton in Amerika