Masterclass in the United States

Masterclass in the United States

 

Wat klinkt dat apart een Masterclass in the United States. Nooit gedacht dat ik deze droom op fotografiegebied waar zou maken. Maar toch, op 18 oktober gaat het dan echt gebeuren.

Al heel lang volg ik een aantal fotografes op diverse sites. Onder meer de 3 dames bij wie ik deze Masterclass ga volgen: Meg Bitton, Sandra Bianco en Lisa Holloway. Het zijn niet alleen hun beelden die mij aanspreken, maar zeker ook hun manier van communiceren met de klant/het model. De houding en poses van de modellen op de foto’s spreken mij aan. Ze zijn vaak natuurlijk en niet gemaakt.

Vooral Meg Bitton spreekt mij aan omdat ze anders durft te zijn. Ik heb echt respect voor de manier waarop ze de klant op de foto zet.

Dat is ook helemaal het stukje wat mij heeft doen besluiten om naar Amerika te gaan. Waar Nederlandse fotografen nog veel vanuit het perspectief fotograaf denken, wil ik liever dat mijn klant zo goed en mooi mogelijk op de foto staat. De klant moet zich bij mij op z’n gemak voelen om z’n mooiste kant te durven laten zien.

Hoe doe je dat, welke tips en trucs kunnen zij mij leren?

Heel eerlijk gezegd, heeft de aanloop naar deze Masterclass mij al veel opgeleverd. Je gaat namelijk nadenken over wat je wilt bereiken. Je komt in een leercyclus die ik herken van de coach opleiding

leercyclus

Gaandeweg wordt je bewust van hoe je dingen aanpakt en hoe je ze zou willen aanpakken. Je komt in een flow waar het steeds duidelijker wordt, wie je bent als fotograaf, wat je leuk vind en hoe je dat kunt bereiken.

Afgelopen maanden heb ik dus al een en ander geleerd zonder dat ik deze Masterclass gevolgd heb. Ik wou dat alles in het leven zo makkelijk ging 🙂

Natuurlijk ga ik niet alleen voor de fotografie naar Amerika. Het zou jammer zijn om in de schoolbankjes te zitten zonder dat ik iets van het land gezien zou hebben.

Ik ga een reis maken van San Francisco tot Colorado, waar ik voornamelijk de natuurgebieden wil bewonderen en iets van het vroegere leven wil ontdekken.

Wil je weten hoe het verder gaat? Volg dan mijn blogberichten.